Главно Федерација/БиХ

Мектић: Послије избора ћу изнијети доказе о умијешаности полиције РС у криминал

ТВРДИ ДА ВЛАСТ У РС НЕ ЧИНИ НИШТА ДА РИЈЕШИ УБИСТВО ДАВИДА ДРАГИЧЕВИЋА

ДРАГАН Мектић, министар безбједности БиХ, рекао је да ће након избора изнијети доказе о умјешаности полиције у РС у криминалне активности.

Он је рекао да га је прије неколико дана тужилаштво у Бањалуци позвало да да изјаву о својим сазнањима у том погледу, али да је одлучио да неће ништа рећи док, како је објаснио, не буде промијењена власт у РС.

Рекао је да власт у РС не чини ништа да се ријеши убиство Давида Драгичевића, и да желе преплашити грађане да не изађу на изборе.

Говорећи о мигрантима, рекао је да је од почетка године до петка у БиХ регистровано 14.969, да их је азил затражило 399, док је остатак изразио намјеру за азил, али је умеђувремену напустио БиХ додао је да је по основу реадмисије БиХ прихватила 761 мигранта, а послала у друге земље њих 1.102. Према његовим ријечима, у БиХ се тренутно налази око 1,5 хиљада миграната, и да су сви капацитети за њихов смјештај оспособљени и спремни за употребу, осим центра у Агрокомерцу у Великој Кладуши, за који је рекао да постоје опструкције локалних власти за прихват миграната.

Мектић је устврдио да се с оволико малим бројем миграната показало да нису биле тачне приче о томе да ће у БиХ доћи стотине хиљада миграната, да ће добити држављанство и промијенити етничку структуру.

„То су, да кажем, били покушаји пред изборе појединих структура посебно у РС да на несрећи тих људи праве изборну причу“, рекао је Мектић.

Мектић је рекао да је ЕУ до сада из разних фондова за рјешавање питања миграната дала око девет милиона евра.

https://www.nezavisne.com/novosti/bih/Mektic-Dokaze-protiv-policije-iznijecu-poslije-izbora/498904

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар