Главно Предсједник РС

Додик: Отварамо аутопут Бањалука-Добој, повезаћемо аутопутем Бањалуку и са Београдом

ОВИХ ДАНА ЋЕ БИТИ ПОТПИСАН МЕМОРАНДУМ О ГРАДЊИ АУТОПУТА ДО ПРИЈЕДОРА И НОВОГ ГРАДА

ПРЕДСЈЕДНИК Републике Српске Милорад Додик рекао је у Шипову да сутрашње отварање аутопута Бањалука-Добој показује способност Српске да ради на великим инфраструктурним пројектима и да иде даље.

„Прије 10 година нисмо имали ни километар аутопута, а сутра пуштамо 120 километара аутопута у Српској. Није у питању био само новац, требало је то све провести, од пројектовања до рјешавања имовинских односа, изградње, надзора… То је импозантно дјело за малу Српску која својим потенцијалима показује способност да иде даље“, рекао је Додик новинарима.

Он је додао да ће ових дана бити потписан меморандум о изградњи аутопута од Бањалуке до Приједора па према Новом Граду.

„Примарно је да радимо на изградњи аутопута до Бијељине и да се спојимо са Србијом како би Бањалука и Београд били спојени аутопутом“, поручио је Додик.

Дионица аутопута од мјеста Друговићи до Прњавора у дужини од 25 километара сутра ће бити свечано отворена, а тиме и завршена изградња аутопута „9. јануар“ од Бањалуке до Добоја, за шта су издвојена 402 милиона евра.

Аутопут „9. јануар“, дужине 72 километра, од сутра ће бити комплетиран, а на његовој изградњи је ангажована домаћа оператива.

(Срна)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар