Главно Странке

Ковачевић: Очекујемо убједљиву побједу – Додик 14 одсто испред Иванића

СНСД РАЧУНА НА ПОБЕДЕ И ДОДИКА И ЦВИЈАНОВИЋ И СВОЈЕ КОАЛИЦИЈЕ НА ОБА НИВОА

ПОРТПАРОЛ СНСД-а Радован Ковачевић изјавио је да је излазност на данашњим изборима од 50 до 55 одсто, да је на истом нивоу као и на претходним, те нагласио да ова странка очекује убједљиву побједу кандидата коалиције СНСД-ДНС-СП за предсједника Републике Српске и српског члана Предсједништва БиХ Жељке Цвијановић и Милорада Додика.

„Ту нема дилеме. Такође, очекујемо да ће и у Народној скупштини Републике Српске, као и у Представничком дому парламента БиХ наша странка са коалиционим партнерима имати убједљиву већину када је ријеч о квоти из Републике Српске“, истакао је Ковачевић на првој конференцији за новинаре у изборној ноћи.

Ковачевић је рекао да СНСД очекује да ће ускоро прогласити и побједу и најавио долазак предсједника странке и кандидата за српског члана Предсјендиштва БиХ Милорада Додика у Изборни штаб у Бањалуци.

Он је нагласио да је предизборна кампања за овогодишње опште изборе дефинитивно била најпрљавија у историји Републике Српске.

„Ту посебно мислим на опозицију која није бирала средстава и користила је најригидније увреде и фашистичке пароле како би вријеђала наше кандидате и чланове њихових породица. То су грађани итекако препознали и вјерујем да су данас такво понашање и казнили“, истакао је портпарол СНСД-а.

Он је указао и да мијешање страног фактора никада није било јаче као на овим изборима, те да се нису бирала средстава, од оних у финансијском смислу па надаље.

Ковачевић је подсјетио и на данашњу изјаву амбасадора САД у БиХ Морин Кормак која је позивала грађане да изађу на изборе у што већем броју, јер су, како каже, већ тада били свјесни да ће СНСД бити убједљиви побједник ових избора.

(Срна)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар