Glavno RS i matica

Stoltenberg priznao da je NATO bombardovao Srbiju da bi srušio Miloševića

RITUALNO JE POMENUO I „ZAŠTITU CIVILA“, A GOVORIO I O SVOM DJETINJSTVU U BEOGRADU

GENERALNI sekretar NATO Jens Stoltenberg izjavio je da mnogi ljudi u Srbiji i dalje imaju loša sjećanja na bombardovanje 1999. godine.

On je rekao da je to urađeno kako bi se zaštitili civili i zaustavila vlast tadašnjeg predsjednika Jugoslavije Slobodana Miloševića.

„Naglasio sam da smo to uradili da bismo zaštitili civile i zaustavili Miloševićev režim. Ali, moja najvažnija poruka je da moramo da gledamo u budućnost“, rekao je Stoltenberg za Radio-televiziju Srbije poslije predavanja na Filološkom fakultetu, na kojem su studenti najviše pitanja imali o bombardovanju Jugoslavije.

On je dodao da NATO podržava dijalog Beograda i Prištine i to ne samo politički.

„Dijalog je potreban zbog prevazilaženja razlika i pronalaska političkog rješenja. NATO ga podržava, ne samo politički, već i zato što smo prisutni na Kosovu u vidu Kfora, čiji je zadatak očuvanje sigurnosti. I dalje ćemo biti tu da zaštitimo sve zajednice“, rekao je Stoltenberg.

On je poslije predavanja na Filološkom fakultetu posjetio Studentski park.

Stoltenberg se za RTS osvrnuo i na svoje detinjstvo u Beogradu i rekao da se sjeća „prvog sladoleda na Kalemegdanu“ i dječje pjesmice „Ringe ringe Raja, doš’o čika Paja“.

 

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar