РС и матица

Вучић: Пети октобар је Србију извео из изолацију, али је постала плен пљачкаша

НАЈАВИО ЈЕДНОКРАТНУ ПОМОЋ ПЕНЗИОНЕРИМА КОЈИ ПРИМАЈУ ДО 32.000 МЕСЕЧНО
  • То су нијансе између црног и белог. Било је добрих ствари, јер више нисмо били изоловани, као земља смо се отворили. А било је и лоших ствари јер су најгори пљачкаши као плен заузимали све што је у Србији вредело а одустајали су од српских државних и националних интереса, и увели земљу од 2008. до 2012. године у најтежу дужничку кризу“
  • „Милошевић је уништавао економију, али не намерно и смишљено, него је политика увела земљу у сукобе. А Драган Ђилас и остали су крали и пљачкали све што је Милошевић оставио у наслеђе, макар у супстанци. Сваку фабрику су уништили. Опозиционари Ђилас и Јеремић су међу најбогатијим људима, не само у Србији него у региону“

ПРЕДСЈЕДНИК Србије Александар Вучић изјавио је данас да није могуће дати једнозначну оцену тековина промјена од 5. октобра 2000. године, јер су посљедице тих догађаја биле и добре и лоше.

„Није све црно или бело што се тиче 5. октобра, то су нијансе између црног и белог. Било је добрих ствари, јер више нисмо били изоловани, као земља смо се отворили. А било је и лоших ствари јер су најгори пљачкаши као плен заузимали све што је у Србији вредело а одустајали су од српских државних и националних интереса, и увели земљу у најтежу дужничку кризу од 2008. до 2012. године“, рекао је Вучић у хотелу Хилтон.

Вучић је оцијенио да је данас у свим сферама друштвеног живота стање „десетоструко боље“ и као примјер навео да има три пута мање убистава него 2001. или 2003. године, али и то што у Београду ради Народни музеј који годинама није радио.

„(Бивши предсједник СРЈ Слободан) Милошевић је уништавао економију, али не намерно и смишљено, него је политика увела земљу у сукобе. А Драган Ђилас и остали су крали и пљачкали све што је Милошевић оставио у наслеђе, макар у супстанци. Сваку фабрику су уништили“, рекао је Вучић и додао да су опозиционари Ђилас и Вук Јеремић међу најбогатијим људима, не само у Србији него у региону.

Коментаришући најаве да ће Покрет слободних грађана почети прикупљање потписа за његову смјену, Вучић је рекао да је Србија демократска земља и да свако има право на прикупљање потписа, али да ће до краја године бити доста локалних избора на којима ће опозиција имати прилику да покаже своју снагу.

Открио је да се разматра могућност исплате једнокаратне помоћи пензионерима, поред повишице која им сљедује ове године.

„За месец дана моћи ћемо да кажемо да ли ће моћи да се обезбеди та исплата“, рекао је Вучић новинарима у Београду, на конференцији „Ка безбеднијој Србији“.

Он је истакао да око 72 одсто пензионера у Србији живи тешко и да је важно да они буду нешто задовољнији и да осете резултате реформе.

Због тога је, како је рекао, тражио да и пензионери са примањима до 32.000 динара добију повишицу од пет одсто од октобарске пензије, иако им не следује после укидања закона којим су пензије веће од тог износа биле привремено умањене.

„Гледаћемо да за пензионере са најнижим примањима повишица буде стална а не привремена категорија“, казао је Вучић.

Навео је пример да ће његов отац, који има високу пензију, у новембру добити 9.000 динара више него што је имао у новембру 2014. године када су умањене пензије.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар