Странке

Додик: Вратићу Српској снагу и показати да јој органи БиХ нису надређени

НА ЗАВРШНОЈ ТРИБИНИ СНСД ИНТОНИРАНЕ ХИМНЕ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ И СРБИЈЕ
  • Милорад ДОДИК: „Ниједан став се тамо не може формирати ако није став Српске. Борићу се за укидање високог представника БиХ, као и за одлазак страних судија из Уставном суду. Али, и за мир, стабилност и дијалог са онима који то хоће. Моја политика није ‘тук на утук’ и политика свађе. Моја политика је политика чистог рачуна међу народима. Српска има Устав, он је моја Библија“
  • Жељка ЦВИЈАНОВИЋ: „Штитили смо наше надлежности, а на финансијско-економском плану марљиво и предано радили низ година, те смо побиједили економску кризу, сушу, поплаву и све што нас је сналазило. Побиједили смо и опструкције које су долазиле са нивоа Сарајева и оно што су хтјели да нам наметну из страних амбасада“
  • Градоначелник Бањалуке Игор РАДОЈИЧИЋ: СНСД је био и остао партија народа која води велике националне и државотворне политике

КАНДИДАТ коалиције СНСД-ДНС-СП за српског члана Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је вечерас у Бањалуци да ће му један од циљева, након што буде изабран, бити да Српској врати снагу и покаже да органи БиХ нису надређени Републици Српској.

Додик је након предизборне трибине СНСД-а на Тргу Републике Српске рекао новинарима да Српска има своје ставове који су „надређени“ институцијама БиХ.

„Ниједан став се тамо не може формирати ако није став Српске“, поручио је Додик.

Он је додао да ће се борити за укидање високог представника БиХ, као и за одлазак страних судија у Уставном суду.

„Али и за мир, стабилност и дијалог са онима који то хоће. Моја политика није ‘тук на утук’ и политика свађе. Моја политика је политика чистог рачуна међу народима. Српска има Устав, он је моја Библија што се тиче политичког дјеловања и радићу на тај начин“, рекао је Додик и додао да је поносан на сарадњу са Србијом, Русијом и свим западним земљама које хоће да сарађују.

Он је на митингу истакао да СНСД са својим великим чланством артикулише најважније државне и националне интересе Српске, због чега се подршка овој странци, према свим статистикама, приближила цифри од 50 одсто, док је опозиција, с друге стране, показала безидејност.

Додик је додао да је митинг у Бањалуци показао и да је партија широм Републике водила фер и поштену кампању.

„Слали смо поруке мира, жеље за сарадњом и окупљањем око идеје Републике Српске. То смо промовисали на око 106 митинга на којима смо били кандидат за предсједника Републике Српске Жељка Цвијановић и ја“, рекао је Додик.

Он је истакао да је СНСД био у малим и великим мјестима и скуповима, те да је порука те партије увијек била иста, да жели мирну, стабилну, развијену и срећну Српску.

„Вечерас смо се договорили са активистима да се сви враћамо у своја мјеста, 7. октобра излазимо на изборе, а 8. октобра правимо велику фешту као знак наше побједе“, навео је Додик.

Кандидат коалиције СНСД-ДНС-СП за предсједника Републике Српске Жељка Цвијановић рекла је да је СНСД играо велике утакмице на политичком терену, штитећи институције и њихову стабилност.

„Штитили смо и наше надлежности, а на финансијско-економском плану марљиво и предано радили низ година, те смо побиједили економску кризу, сушу, поплаву и све што нас је сналазило. Побиједили смо и опструкције које су долазиле са нивоа Сарајева и оно што су хтјели да нам наметну из страних амбасада, увијек знајући да треба да слушамо оно што нам поручује народ“, рекла је Цвијановићева.

Она је додала да је једина инструкција коју су примали у политичком раду била она која је долазила директно од народа.

Она је нагласила да је Српска „најдрагоцјеније што имамо“ и да сви који се баве политиком тога треба да буду свјесни.

Она је истакла да вечерашњи скуп показује да је Бањалука уз СНСД јер је та странка уз тај град и јаку Српску.

Функционер СНСД-а и градоначелник Бањалуке Игор Радојичић у обраћању на митингу рекао је да је СНСД био и остао партија народа која води велике националне и државотворне политике.

Завршном предизборном скупу у Бањалуци присуствовало је руководство СНСД-а, носиоци кандидатских листа и кандидати СНСД-а за Народну скупштину Српске и Парламентарну скупштину БиХ, кандидати за Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ /из Федерације БиХ/ и кандидати Српске листе за кантоналне скупштине и Представнички дом Парламента ФБиХ.

Скупу су присуствовали бројни страначки функционери, чланови породица кандидата, бројни гости, грађани, те чланови и симпатизери СНСД-а.

На завршној трибини СНСД-а у Бањалуци интониране су химне Српске и Србије.

(Срна)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар