Вијести РС и матица

ДС тражи смењивање Вјерице Радете са места потпредсједнице парламента

ТВРДИ ДА ЈЕ СЕБИ ДОПУСТИЛА ГОВОР МРЖЊЕ ПРЕМА МУСЛИМАНСКИМ ЖРТВАМА СРЕБРЕНИЦЕ

ПОСЛАНИЦИ Демократске странке (ДС) поднели су данас захтев за разрјешење посланице Српске радикалне странке (СРС) Вјерице Радете са мјеста потпредсједнице парламента због, како су навели, недопустивог говора мржње према жртвама из Сребренице.

„Недопустиви говор мржње у изјави потпредседнице Скупштине, којим се свирепо обрачунава са недужним жртвама злочина у Сребреници и вређају њихове породице, угрозио је углед институције парламента који она представља, због чега се захтева да је Скупштина Србије хитно разреши са те функције“, навели су посланици ДС у саопштењу.

У саопштењу се оцјењује да релативизација злочина, ревизија историје и атмосфера мржње, за које ДС вјерује да се континуирано подстичу и толеришу од носилаца највиших политичких функција у држави, морају стати најприје у скупштини, као демократској институцији која представља све грађане.

„Увреде и бол који је потпредседница нанела породицама жртава, са позиције потпредседнице Скупштине заслужују јасну и хитну реакцију народних посланика. Због тога, посланици ДС данас ће упутити предлог за разрешење потпредседнице Народне скупштине Вјерице Радете и позвати народне посланике да се придруже иницијативи“, навео је ДС.

Посланица СРС Вјерица Радета објавила је твит, на информацију о смрти председнице Удружења „Мајке Сребренице“ Хатиџе Мехмедовић, у којем је запитала ко ће је сахранити, муж или синови, алудирајући на чињеницу да је она у Сребреници 1995. године изгубила мужа и два сина.

Бета

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар