Главно Свијет

Ердоган: Турска се више неће задуживати код ММФ нити тражити његову „техничку помоћ“

ТУРСКЕ СЛУЖБЕ НАДЗИРУ САУДИЈСКИ КОНЗУЛАТ У КОЈЕМ ЈЕ НЕСТАО НОВИНАР THE WASHINGTON POST

ПРЕДСЈЕДНИК Републике Турске Реџеп Тајип Ердоган изјавио је данас у Анкари да је његова земља заувијек затворила поглавље задуживања код Међународног монетарног фонда (ММФ).

Ердоган је говорио на затварању састанка са представницима Странке правде и развоја (АК Парти) из свих дијелова Турске, а том приликом се дотакао турске економије.

„Турска је данас веома далеко од тога да јој треба кредит или техничка помоћ ММФ-а“, рекао је Ердоган, те додао: „Турска је заувијек затворила поглавље задуживања код ММФ-а“.

Ердоган је говорио и о случају несталог новинара и колумнисте листа The Washington Post Јамала Кашогија, за којим се од 2. октобра губи сваки траг након што је ушао у комплекс конзулата Саудијске Арабије у Истанбулу.

„Прегледају се уласци и изласци из конзулата, желимо резултате у најкраћем року“, навео је Ердоган, те додао како су очекивања оптимистична и да се нада да неће доћи до нежељене ситуације.

„Као предсједник земље пратим овај случај и резултате које добијемо из истраге саопштићемо цијелом свијету“, поручио је Ердоан.

Кашоги је Познат је као критичар политике коју води актуелна власт Саудијске Арабије.

У Турској је покренута истрага о његовом нестанку, а репортер агенције Reuters јуче је јавио да је Кашоги убијен у конзулату након што је неколико дана провео као заробљеник.

Кашоги је у конзулат ушао како би добио потребне документе за вјенчање, а његова вјереница је јуче казала да турска полиција помно надзире све улазе и излазе конзулата од тренутка његовог уласка.

(Анадолија)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар